Welkom bij AMS Voor tegenpartijen Verhaalservice Laatste nieuws Contact met AMS A tot Z
 
Menu

LeasePlan berijders

Verhaalbare schadecomponenten

Letsel- en loonschade

Waarborgfonds motorverkeer

Schade in het buitenland

Downloaden buitenlandse schadeformulieren

Aanrijding met fietser of voetganger

Links
Heeft u als berijder van een via LeasePlan Nederland verzekerde auto een aanrijding gehad, dan verzorgt AMS de volledige schadebehandeling

Overzicht

Als u zelf aansprakelijk bent voor een ongeval, dan wordt er contact opgenomen met de tegenpartij en de schade met hen geregeld. Is de tegenpartij aansprakelijk voor het ongeval, dan stelt AMS de schade voor u vast en zorgt dat de diverse schadecomponenten worden verhaald op de tegenpartij.

U kunt hierbij denken aan:

  • Voertuigschade. De schade aan de auto is meestal de grootste schadepost. LeasePlan Nederland verzorgt voor u het herstelproces, waarbij onder andere een gratis haal en breng service van toepassing is.
  • Kosten vervangend vervoer. Schadeherstel neemt al gauw enkele dagen in beslag en vaak zult u als leaserijder een vervangende auto nodig hebben om uw mobiliteit te garanderen. LeasePlan Nederland zorgt desgewenst dat u een passende vervangende auto ter beschikking heeft ten tijde van het schadeherstel. De kosten die hiermee gepaard gaan, komen afhankelijk van het leasecontract voor rekening van de leasemaatschappij of uw werkgever. In beide gevallen zal AMS via de zogenaamde bedrijfsregeling leaseauto’s een groot deel van deze kosten kunnen verhalen.
  • Overige materiële schade. Naast de autoschade, kunt u ook schade oplopen in de vorm van kledingschade, of schade aan vervoerde goederen. Op basis van dagwaarde is ook deze schade in de regel verhaalbaar.
  • Expertisekosten. Bij schade boven de 500 euro ex. btw wordt de voertuigschade vastgesteld in overleg met een schade-expert. De hiermee gepaard gaande kosten worden door AMS verhaald op de aansprakelijke partij.
  • Letsel- en loonschade. Deze schadecomponenten worden apart op deze website toegelicht.

Naar www.leaseplan.nl