Welkom bij AMS Voor tegenpartijen Voor berijders van een LeasePlan auto Verhaalservice Contact met AMS A tot Z
 
 Op de website van LeasePlan vindt u veel informatie over het gebruik van uw LeasePlan auto in het buitenland. Hiernaast heeft AMS nog de nodige andere handige informatie voor u.

Op vakantie met uw LeasePlan auto

Gebruik het onderstaande lijstje om snel te springen naar een onderwerp.

Gebruik aanhanger/caravan

Reist u met uw via LeasePlan verzekerde auto met aanhangwagen of caravan naar het buitenland en gaat er iets mis met uw auto? Dan zorgt LeasePlan voor repatriëring van uw aanhangwagen of caravan. Als uw verzekering via LeasePlan is geregeld, dan is uw aangekoppelde aanhangwagen of caravan standaard meeverzekerd tegen uitsluitend het WA-risico. Hiermee is schade afgedekt die u aan anderen toebrengt. Voor beschadiging van uw aanhangwagen of caravan adviseert LeasePlan u zelf een verzekering af te sluiten.
Verder is het van belang om te weten een autoverzekering géén dekking biedt voor repatriëring bij technische problemen met de caravan. Goed onderhoud aan uw caravan of aanhanger kan dan ook veel problemen en hoge kosten voorkomen. Als uw leasemaatschappij of reisverzekeraar dekking biedt voor vervangend vervoer in het buitenland is dit veelal beperkt tot een aantal standaard modellen, die niet altijd dezelfde mogelijkheden hebben als uw leaseauto. Denkt u hierbij aan zaken als accessoires, trekkracht van de motor en extra buitenspiegels.

Reist u met uw auto en een aanhangwagen of caravan naar Spanje of Polen? Dan is de groene kaart van uw auto wellicht niet toereikend. Wanneer uw aanhangwagen of caravan namelijk zwaarder is dan 750 kg, heeft u een extra groene kaart nodig. Onder de 750 kg hoeft u geen speciale kaart aan te vragen. 
Als u met uw caravan op vakantie gaat, bespaart u dan niet op campingkosten door onderweg met uw caravan te overnachten op een parkeerplaats. Dergelijke overnachtingen zijn als gevolg van criminaliteit niet geheel zonder risico.
Houdt u met de belading van uw caravan of aanhanger rekening met het maximale laadvermogen én met de bijbehorende bandenspanning. Bovendien moet u bij aanhangers die incl. het laadvermogen meer wegen dan 750 kg, of indien de aanhanger incl laadvermogen meer weegt dan het trekkende voertuig, in het bezit zijn van rijbewijs E.

terug naar boven

Rijden in de bergen

Rijden in Nederland is meestal beperkt tot het rijden op vlakke wegen. Voor het rijden in de bergen geeft AMS u hier alvast enkele tips:

    • vermijd het rijden in een te hoge versnelling, te weinig toeren zorgen voor een hoge motortemperatuur, meer slijtage en mindere remwerking
    • neem afdalingen als regel in dezelfde versnelling als de beklimmingen
    • stijgend verkeer heeft voorrang op dalend verkeer

terug naar boven

Snelheid

Voor de meest voorkomende vakantielanden vindt u hier de maximum snelheid.

Land Stadsverkeer Autoweg Snelweg Snelweg met aanhanger
         
België 50 90 120 120
Duitsland 50 100 130 100
Engeland 48 90 112 80
Frankrijk 50 90 110-130 110
Italië 50 90 110-130 80
Oostenrijk 50 100 130 80-100
Spanje 50 100 120 80

terug naar boven

Verplichtingen in diverse vakantielanden

In alle landen van Europa bent u verplicht om een geldige groene kaart bij u te hebben. Hiernaast geldt per land verschillende regels voor zaken als een verbanddoos, reservebril, reservelampjes, verbod op radardetectoren e.d.. Voor de meest voorkomende vakantielanden vindt u hier de regelgeving rondom veiligheidshesjes, gevarendriehoeken en de alcohollimieten. Voor dat laatste geldt natuurlijk dat alcohol en verkeer niet samen gaan.

Land Veiligheidshesje Gevarendriehoek Alcohollimiet
Nederland ja nee 0.5
België ja ja 0.5
Duitsland ja ? 0.5
Engeland ? nee (verboden) 0.8
Frankrijk ? ? 0.5
Italië ja ? 0.5
Oostenrijk ja ja 0.5
Spanje ja ja 0.5

terug naar boven

Aan de bovenstaande teksten kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar www.leaseplan.nl