Welkom bij AMS Voor tegenpartijen Voor berijders van een LeasePlan auto Verhaalservice Contact met AMS A tot Z
 
 
AMS heeft op 1 november 2008 de mogelijkheid voor tegenpartijen van Euro Insurances geïntroduceerd om nieuwe schaden via onze website te melden en zonodig ook expertise aan te vragen. Dit bespaart voor alle partijen tijd en kosten. De online schademelding zorgt verder voor minder papierwerk en een snellere schaderegeling.


Online vragenlijst

Het invullen van de online vragenlijst kost hooguit enkele minuten, waarna de schademelding de volgende dag rechtstreeks in het elektronische schadedossier van AMS komt. Het dossier wordt gekoppeld aan één van onze schaderegelaars, die na ontvangst van het benodigde schadeformulier met aansprakelijkstelling binnen enkele dagen contact met u opneemt ter regeling van de schade.

Centraal hierbij staat vanzelfsprekend dat de aansprakelijkheid duidelijk moet zijn en de schade moet zijn vastgesteld door een expert (autoschade boven EUR 600,-), of zijn onderbouwd door een gespecificeerde nota (autoschade beneden de EUR 600,-).

Omdat veel verkeersdeelnemers gelukkig geen ervaring hebben met ongevallen en de formaliteiten die hierna moeten worden afgehandeld, helpt AMS hierbij door een handige standaard aansprakelijkstelling (pdf) via onze website beschikbaar te stellen. Deze kan online worden ingevuld en uitgeprint.

Hiernaast kan een blanco schadeformulier worden gedownload. De schuldvraag wordt vervolgens beoordeeld aan de hand van de aansprakelijkstelling en de beide schadeformulieren. Zonodig kunnen ook getuigenverklaringen en een politierapport een rol hierin spelen. Het erkennen van aansprakelijkheid is in Nederland uitsluitend voorbehouden aan verzekeraars. Het opleggen van aansprakelijkheid is voorbehouden aan de rechtelijke macht.

Zelden komt het echter zover en AMS doet er alles aan om schaden zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier te regelen.

 

Naar www.leaseplan.nl